Over mij

Name: Marcella van Soolingen
Age: 27 years old
Lives in: Ede
Works as: text writer

 When no one thought I could, even I doubted if I could do this. But I trained, pushed myself and I achieved every goal I set for myself.

 

Where my running story begins…

In het voorjaar van 2013 kocht ik een paar Nikes, een sportbroek en een t-shirt. Ik ging proberen, ja leest het goed: proberen om te kijken of ik nog kon hardlopen. En mijn ervaringen met hardlopen in algemene zin waren niet zo best kan ik je vertellen. Ik hield zo ongeveer jeugdtrauma’s over aan de coopertest en shuttle run testen op de middelbare school. Ik liep altijd zo hard of zo lang mogelijk door dat ik vervolgens een week lang bijna niet kon lopen. Dus ja enigszins verbaasd waren mijn ouders wel toen ik zei dat ik ging hardlopen. Ik kon nooit echt een sport vinden waar ik een soort uitlaatklep had. Ik heb gekorfbald, gedanst, op turnen gezeten, van alles geprobeerd. Maar nooit iets langer dan 2 jaar volgehouden. Niemand bij mij thuis had verwacht dat ik dit lang zal volhouden. Op internet zocht ik naar trainingsschema’s, dat rennen met Evy was niks voor mij want waarschijnlijk had ik op de grond gelegen van het lachen als iemand tegen me begint te lullen. Nou de eerste kilometers die ik maakte waren de slechtste ooit natuurlijk. Na 2 minuten rennen stond ik al te hijgen alsof ik een marathon gelopen had. ‘Was dit het nou’? Ik besloot even wat langer vol te houden en dat ging zowaar best aardig. Iedere week kwam ik een stapje verder. In augustus 2014 ging ik voor het eerst naar Runnersworld voor een paar echte hardloopschoenen. Want die Nikes, ja die zaten met niet zo lekker (te klein gekocht). En niet lang daarna liep ik mijn eerste 5 km in iets meer dan 32 minuten tijdens de Hoge Veluwe Loop. Vanaf hier begon ik er plezier in te krijgen, leuk al die loopjes. Het volgende doel was gauw gesteld: de 10 km halen. Die kwam een jaar later wederom bij de Hoge Veluwe Loop. In 1 uur en 4 minuten kwam ik over de finish. Toen ik mijn vader na die tijd belde was hij apetrots op me. Hij had nooit verwacht dat dit me zou lukken. Nu anno 2017 zijn mijn doelen scherper dan ooit, want stiekem wil ik het gewoon eens gaan doen: de marathon lopen.

Met mijn blog wil ik je meenemen in mijn trainingen, maar ook oefeningen die ik doe om sterker te worden en de voedingskeuzes die ik maak.